Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević čestitala je svim građanima i građankama Vojvodine 1. maj, Međunarodni praznika rada. Sedlarevićeva je istakla da se danas, na žalost, građanke i građani Vojvodine bore sa velikom stopom nezaposlenosti, ali isto tako i sa lošim položajem i niskim stepenom ostvarenosti prava onih koji su zaposleni.

- Proteklih godina, tradicija proslavljanja praznika rada polako je počela da gubi na značaju, pre svega zbog nezadovoljstva koje vlada među građankama i građanima zbog njihovog evidentnog lošeg socijalnog i ekonomskog položaja. Rešavanje ovog problema trebalo bi da bude prioritet i republičkih, i pokrajinskih i lokalnih vlasti, jer je poboljšanje životnog standarda osnovni preduslov za dalji razvoj i napredak cele zemlje - naglasila je Sedlarevićeva. Ona je ukazala i na značaj kontinuiranog dijaloga između nadležnih institucija i predstavnika sindikalnih organizacija kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za poboljšanje položaja radnika, ali i na značaj konstantnog usavršavanja i prekvalifikacija kao jedno od mogućih rešenja za povećanje stope zaposlenosti.

- Nadam se da ćemo, kada konačno budu doneti zakoni o imovini i prihodima pokrajine i lokalnih samouprava i kada budemo dobili priliku da sami odgovoramo za sopstveni razvoj, moći ovaj praznik da dočekamo u potpuno drugačijoj atmosferi, sa optimizmom i verovanjem u prosperitetniju budućnost - poručila je Maja Sedlarević.

(BILSV, 29.04.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova?

Odgovarajući na pitanje „Danasa“ o tome što predsednik države kaže da ne ide u prodavnicu redovno ali da zna cene gotovo svega, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je rekao da ga više interesuje da li je Vučić svestan posledica po građane ako ne reši problem Kosova
Izjave | Nedelja, 12. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U martu raskidamo koaliciju sa SNS-om u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da će LSV raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook