Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević čestitala je svim građanima i građankama Vojvodine 1. maj, Međunarodni praznika rada. Sedlarevićeva je istakla da se danas, na žalost, građanke i građani Vojvodine bore sa velikom stopom nezaposlenosti, ali isto tako i sa lošim položajem i niskim stepenom ostvarenosti prava onih koji su zaposleni.

- Proteklih godina, tradicija proslavljanja praznika rada polako je počela da gubi na značaju, pre svega zbog nezadovoljstva koje vlada među građankama i građanima zbog njihovog evidentnog lošeg socijalnog i ekonomskog položaja. Rešavanje ovog problema trebalo bi da bude prioritet i republičkih, i pokrajinskih i lokalnih vlasti, jer je poboljšanje životnog standarda osnovni preduslov za dalji razvoj i napredak cele zemlje - naglasila je Sedlarevićeva. Ona je ukazala i na značaj kontinuiranog dijaloga između nadležnih institucija i predstavnika sindikalnih organizacija kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za poboljšanje položaja radnika, ali i na značaj konstantnog usavršavanja i prekvalifikacija kao jedno od mogućih rešenja za povećanje stope zaposlenosti.

- Nadam se da ćemo, kada konačno budu doneti zakoni o imovini i prihodima pokrajine i lokalnih samouprava i kada budemo dobili priliku da sami odgovoramo za sopstveni razvoj, moći ovaj praznik da dočekamo u potpuno drugačijoj atmosferi, sa optimizmom i verovanjem u prosperitetniju budućnost - poručila je Maja Sedlarević.

(BILSV, 29.04.2011.)




Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Niko nema tapiju na osnivanje stranke

NOVI SAD – Komentarišući optužbe predsednika Rusinske demokratske stranke Miroslava Besermenjija da je osnivanje stranke „Zajedno za Vojvodinu“ zapravo manipulacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, portparolka LSV Aleksandra Jerkov rekla je za Blic da „niko nema tapiju na osnivanje stranke, pa zašto bi to Berermenji uskraćivao Oleni Papugi koja i dalje ostaje članica Lige“.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2012. | Komentara: 0

Kadrovi URS da napuste funkcije u Novom Sadu

NOVI SAD – Komentarišući jučerašnja dešavanja na sednici Skupštine grada Novog Sada i odustajanje od smene kadrova Ujedinjenih regiona Srbije sa funkcija u Gradskoj kući i javnim preduzećima, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je u izjavama za Politiku i list Danas da bi predstavnici URS-a trebalo da podnesu ostavke na gradske funkcije.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2012. | Komentara: 0

Sporna jedino zgrada VANU

BEOGRAD – Na spisku imovine koja će biti vraćena Vojvodini, sporna je jedino Vojvođanska akademija nauka i umetnosti (VANU), odnosno zadužbinsko zdanje u Novom Sadu u kojem već dvadesetak godina radi ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), pišu danas Večernje novosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook