Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o otvaranju predstavništva AP Vojvodine

NOVI SAD/BRISEL - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević, u sklopu svoje posete Briselu, posetila je i  Misiju Srbije pri EU, gde je razgovarala sa drugim sekretarom Misije Draganom Stojovićem o mogućnostima Vojvodine u regionalnoj saradnji.

Maja Sedlarevic

Sedlarevićeva i Stojović, koji je u Misiji Srbije pri EU zadužen za regionalne inicijative i saradnju, razgovarali su o skorom otvaranju kancelarije AP Vojvodine u Briselu i svim prednostima koje predstavništvo jedne regije u Brislelu sa sobom nosi.

- Neizmerno mi je zadovoljstvo ako predstavništvo AP Vojvodine u Briselu zaista bude otvoreno u oktobru, kako je nedavno najavljeno, s obzirom na dug vremenski period koji smo čekali, uprkos činjenici da su pribavljene sve neophodne saglasnosti i dozvole - istakla je Sedlarevićeva. Ona je ocenila i da će AP Vojvodina otvaranjem predstavništva u Briselu, koje već odavno ima veliki broj gradova, regija i institucija, imati velike koristi, posebno u narednom periodu kada Srbija i zvanično postane kandidat za pridruživanje, s obzirom na mogućnosti koje predpristupni fondovi nude državama kandidatima za ulazak u EU.

- Zbog toga je od velike važnosti da ovaj put bude zaista onako kako je planirano i da što pre obezbedimo stalnu prisutnost stručnih ljudi i kontinuirano i pravovremeno praćenje konkursa putem kojih ćemo moći realizovati projekte koji bi dobrineli bržem razvoju i lakšem prilagođavanju svemu onome što će se od nas, kao kandidata za članstvo, očekivati - naglasila je Sedlarevićeva.

(BILSV, 06.07.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine.
Izjave | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

Građani Vojvodine smeju da budu Vojvođani

Poziv da se građanima ne osporava pravo da se slobodno izjasne kao Vojvođani nije nikakav separatizam, niti poziv na formiranje nove nacije, izjavio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. On je u izjavi za Radio Slobodna Evropa istakao da je to „samo zahtev za poštovanjem Ustava i zakona“. 
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook