Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 01. 09. 2012. | Komentara: 0

Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

NOVI SAD – Ukoliko predsednik Skupštine grada, u skladu sa Poslovnikom ne zakaže sednicu, onda se  otvara mogućnost da sednicu zakaže gradonačelnik, Gradsko veće ili jedna trećina odbornika, u skladu sa zahtevom za održavanje sednice koji je već podnet, istakao je sinoć sekretar Skupštine grada Novog Sada Branislav Antić.

LSV

Gostujući u Vojvođanskom dneviku RTV Vojvodine, Antić je ukazao da je predsednica Skupštine grada zakazala i pokušala da održi sednicu Skupštine grada.

– Međutim, kao što smo videli 29. avgusta, iako je sednica bila zakazana u sredu u 15 časova, čak do 15 i 40 u skupštinskoj sali nije bilo ni jednog odbornika, iako su odbornici dužni  da prisustvuju sednicama Skupštine i da se evidentiraju – rekao je Antić. On je dodao da je, prema evidenciji skupštinske službe, na osnovu  popunjenih i potpisanih evidencionih listića, bilo evidentirano svega devet odbornika, ali da ni oni od 15 do 15 i 40 nisu ulazili u skupštinsku salu.

– Što se tiče skupštinske službe, a nadalje i predsednice Skupštine grada, sve je odrađeno i urađeno u skladu sa Poslovnikom – rekao je on ističući da se nije čekao krajnji rok od 15 dana, da bi se održala sednica. Antić je dodao i da, koliko je njemu poznato, konsultacije predsednice Skupštine grada Aleksandre Jerkov i šefova odborničkih grupa još nisu počele, ali da veruje da će iste biti održane.

 (BILSV, 01. 09. 2012.)



Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook