Sednica Skupštine Vojvodine što pre o uzurpaciji zemljišta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Sednica Skupštine Vojvodine što pre o uzurpaciji zemljišta

NOVI SAD – Sednica Skupštine AP Vojvodine, koju je inicirala Liga socijaldemokrata Vojvodine, a na kojoj će se raspravljati o legalizaciji nezakonitog korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta, treba da bude održana što pre. To je dogovoreno na današnjem sastanku šefova poslaničkih grupa LSV, DS i SVM.

 
Šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskoj skupštini Dušan Jakovljev izjavio je za RTV da je telefonskim putem obavestio i predstavnike opozicionih poslaničkih klubova u Skupštini APV o dogovoru da sednica bude održana.
 
- Sednica će se svakako održati jer o tome odlučuje poslanička većina. Međutim, pošto je ovo pitanje neobično važno za Vojvodinu a ne za poslaničku većinu, ja ću koliko danas pokušati da održim i verujem da ću uspeti sastanak sa šefovima poslaničkih grupa opozicionih stranaka u Skupštini AP Vojvodine – dodao je Jakovljev.
 

(BILSV, 01.04.2016)



Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook