Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.

LSV

- Šešeljevo vređanje Aleksandre Jerkov je samo još jedan primer stupidnosti i slaboumnosti velikosrpskog nacionalnog projekta - napisao je Marton na Tviteru.

Šešelj je u naslovu jedne od svojih knjiga Aleksandru Jerkov nazvao „ustaškom ku…om“. Na javno objavljenom katalogu Narodne biblioteke Srbije navodi se da je knjiga izdata u tiražu od hiljadu primeraka. Kako se vidi iz kataloga novih izdanja, Šešelj je izdao i druge knjige uvredljivih naslova, a koji pominju funkcionerku Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, ali i pokojnu predsednicu Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM) Biljanu Kovačević Vučo.

(SzILSV, 05.07.2020)



Izjave | Nedelja, 13. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Srbija mora da se opredeli, EU da primi Zapadni Balkan u članstvo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Srbija mora da zauzme prozapadnu stranu u ratu u Ukrajini i pozvao Evropsku uniju da odmah primi zemlje Zapadnog Balkana u EU.
Izjave | Nedelja, 06. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putinovo Z je fašistička svastika za 21. vek

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je slovo „Z“, kojim ruska vojska obeležava svoja vojna vozila, „fašistička svastika za 21. vek“.
Izjave | Sreda, 02. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Na primeru Ukrajine se brani poredak mira u Evropi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je napadom na Ukrajinu predsednik Rusije Vladimir Putin ušao u ćorsokak iz kojeg neće moći da izađe, te daće, ako ne pokaže da je neverovatno jak, na kraju završiti otrovan ili sa metkom u glavi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook