Skupština APV treba da određuje politiku Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 31. 03. 2013. | Komentara: 0

Skupština APV treba da određuje politiku Vojvodine

NOVI SAD - Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodina u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da podržava inicijativu predsednika vojvođanske Skupštine Ištvana Pastora o pripremi platforme o prihodina Vojvodine o kojoj bi trebalo da se izjasni pokrajinski parlament.

LSV

On je za današnji Dnevnik ukazao i da je LSV i do sada insistirala na aktivnijoj ulozi Skupštine AP Vojvodine u definisanju politike Pokrajine.

- Skupština Vojvodine je predstavničko telo više od dva miliona građana i ona mora biti mesto gde se određuje politika Vojvodine koju Vlada APV treba da sprovodi. To, nažalost, nije bio slučaj u nekoliko poslednjih godina, kada su odluke donošene mimo parlamenta u unutarkoalicionim ili čak unutarstranačkim dogovorima - rekao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 31.03.2013)



Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook