Sporna jedino zgrada VANU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2012. | Komentara: 0

Sporna jedino zgrada VANU

BEOGRAD – Na spisku imovine koja će biti vraćena Vojvodini, sporna je jedino Vojvođanska akademija nauka i umetnosti (VANU), odnosno zadužbinsko zdanje u Novom Sadu u kojem već dvadesetak godina radi ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), pišu danas Večernje novosti.

Vanu

Na jučerašnjem sastanku predstavnika Ministarstva finansija i zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša, prevagnulo je mišljenje da ogranak SANU ne treba da se iseljava kako bi ustupio mesto VANU.

– Stav je predstavnika Vlade Srbije da se SANU ne iseljava, a mi ne želimo da od toga pravimo politički problem
– rekao je Kostreš za Novosti. Kompromis koji se očekuje, najverovatnije, podrazumevaće da grad za VANU obezbedi drugu zgradu, mada je lider LSV Nenad Čanak još ranije predlagao da se ogranak SANU ugasi ili preseli u Beograd „jer Vojvodini ne trebaju dve akademije nauka“. Novosti dodaju i da bi uredba Vlade, koja bi trebalo da bude usvojena krajem januara, trebalo da precizira da se Vojvodini vrate kompletna imovina RTV, Novosadski sajam, DP Gas i rudnik u Kovinu.

(BILSV, 12. 01. 2012.)



Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV predlaže rešenja za poboljšanje
položaja AP Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Srbije, a zatim očekuje da se počne sa rešavanjem problema građana Srbije, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook