Sporna jedino zgrada VANU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2012. | Komentara: 0

Sporna jedino zgrada VANU

BEOGRAD – Na spisku imovine koja će biti vraćena Vojvodini, sporna je jedino Vojvođanska akademija nauka i umetnosti (VANU), odnosno zadužbinsko zdanje u Novom Sadu u kojem već dvadesetak godina radi ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), pišu danas Večernje novosti.

Vanu

Na jučerašnjem sastanku predstavnika Ministarstva finansija i zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša, prevagnulo je mišljenje da ogranak SANU ne treba da se iseljava kako bi ustupio mesto VANU.

– Stav je predstavnika Vlade Srbije da se SANU ne iseljava, a mi ne želimo da od toga pravimo politički problem
– rekao je Kostreš za Novosti. Kompromis koji se očekuje, najverovatnije, podrazumevaće da grad za VANU obezbedi drugu zgradu, mada je lider LSV Nenad Čanak još ranije predlagao da se ogranak SANU ugasi ili preseli u Beograd „jer Vojvodini ne trebaju dve akademije nauka“. Novosti dodaju i da bi uredba Vlade, koja bi trebalo da bude usvojena krajem januara, trebalo da precizira da se Vojvodini vrate kompletna imovina RTV, Novosadski sajam, DP Gas i rudnik u Kovinu.

(BILSV, 12. 01. 2012.)



Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ističu zastave širom Vojvodine

NOVI SAD - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, u poslednjih nedelju dana, smanjili su broj lokalnih samouprava u pokrajini u kojima nisu bile istaknute zastave Vojvodine. Sada se vojvođanska trobojka vijori u 32 od ukupno 45 opština i gradova, piše današnja Politika.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook