Srbija mora krenuti putem koji garantuje ozdravljenje društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 10. 2021. | Komentara: 0

Srbija mora krenuti putem koji garantuje ozdravljenje društva

ZRENJANIN – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da su, nažalost, posle Petog oktobra načinjene mnoge greške. 

LSV

- Nisu zabranjene SPS, SRS, JUL i SSJ. Nije izvršena lustracija. DS i SPS su se pomirili. SRS se prepakovao u SNS. Osuđeni ratni zločinci slobodno paradiraju. Opozicija danas luta i umesto borbe bira bojkot. Ali za propuštenim nije mudro plakati. Potrebna je borba za modernu i evropsku Srbiju. Krenuti putem koji garantuje ozdravljenje društva.Taj cilj je realan. Srbiji je, zaista, mesto među evropskim nacijama – kazao je on za „Danas“, komentarišući žaljenje u delu javnosti što se nije dogodio „Šesti oktobar", odnosno lustracija posle pada Miloševićevog režima.

(SzILSV, 06.10.2021)



Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zabraniti Obraz i njime slične

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je večeras odluku Ustavnog suda Srbije o zabrani neonacističke organizacije Nacionalni stroj i zatražio da i ostale slične ekstremističke organizacije budu zabranjene.
Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.
Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook