Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)



Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Finansiranje pokrajinske kampanje pre svega iz budžetskih izvora

NOVI SAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški, odgovarajući na pitanje „Kako ćete finansirati kampanju za pokrajinske izbore?“, rekao je u emisiji Politbiro na RTV-u da će se Liga pre svega finansirati iz budžetskih izvora koji su dostupni za finansiranje rada političkih partija i izbornu kampanju.
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Samo od žena zavisi njihov politički angažman

BEOGRAD –  Komentarišući to što će se nakon predstojećih izbora u parlamentima naći trećina žena, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas za Blic da će samo od njih zavisiti da li će biti samo dekor izbornih lista.
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Niko ne sme da nas prebrojava

BEOGRAD – Vlast u Srbiji morala bi Ministarstvu inostranih poslova Mađarske da uputi makar protestnu notu zbog toga što je državni sekretar Mađarske Žolt Nemet krstario ovih dana Vojvodinom u vreme izbora, kao podrška Savezu vojvođanskih Mađara – istakla je za Novosti portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook