Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)



Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Realizacija dogovora Cvetković – Čanak

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Republike Srbije Mirkom Cvetkovićem sa kojim je razgovarao na temu realizacije dogovora o vraćanju imovine Pokrajini Vojvodini, a u skladu sa članom 73. Zakona o javnoj svojini.
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Otkud MUP-u slava u sekularnoj državi?

BEOGRAD – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zatražio je danas u Narodnoj skupštini, tokom dela sednice na kojoj se postavljaju pitanja Vladi Srbije, odgovor na pitanje zašto Ministarstvo unutrašnjih poslova u sekularnoj državi obeležava krsnu slavu.
Izjave | Četvrtak, 29. 12. 2011. | Komentara: 0

Centralizacijom se ne postiže ništa

BEOGRAD – Komentarišući podatke najnovijeg istraživanja agencije Skan, koje je pokazalo da se svaki deseti Vojvođanin izjašnjava za neki oblik samostalnosti Vojvodine, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je za list Danas da ti rezultati objašnjavaju da su građani Vojvodine nezadovoljni i statusom Vojvodine u okviru Srbije, a samim tim i svojim statusom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook