Šteta što je izostala podrška SVM u borbi za poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Šteta što je izostala podrška SVM u borbi za poljoprivrednike

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine protivi se najavljenim izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu i smatra da ga je najbolje povući iz procedure, prvenstveno zbog toga što će njegovo usvanje u velikoj meri oštetiti kako poljoprivredne proizvođače, tako i samu AP Vojvodinu, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton za list "Zrenjanin", u razgovoru sa urednikom rubrike na mađarskom jeziku. 

LSV

– Zakone obiluje neprecizostima i bilo je potrebno mnogo bolje regulisati prodaju zemlje stranim državljanima.
Zadovoljan sam što su nas mnogi podržali u akciji povlačenja Zakona, ali sam i razočaran što SVM nije bio aktivniji u toj podršci, pogotovo zbog činjenice da imaju državnog sekretara u ministarstvu poljoprivrede – istakao je Marton. Na pitanje novinara o utiscima o radu Skupštine AP Vojvodine, Marton se osvrnuo na nedovoljnu aktivnost Skupštine u pogledu predlaganja inicijativa ka Skupštini i Vladi Srbije. 
– U periodu kada su predsednici Skupštine bili Nenad Čanak i Bojan Kostreš, ta aktivnost je bila na znatno višem nivou, a sada je nedolvoljna. A i dolazila je samo na inicijativu LSV. Možda je ta nedovljna aktivnost posledica činjence da je SVM u vladajućoj koaliciji i na republičkom nivou, pa ima problem da reaguje u cilju zaštite položaja Vojvodine – ocenio je Marton. Poslanik LSV očekuje da nakon izbora 2016. godine LSV u Zrenjaninu ponovo bude vladajuća stranka, što će omogućiti da u praksi sprovede najavljenu reformu institucija lokane samouprave, Skupštine i gradskog veća, te nastavi iz 2012. prekinute projekte, pre svega izgradnju obilaznice oko Zrenjanina.

(BILSV, 11. 12. 2015)




Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.
Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook