Šteta što je izostala podrška SVM u borbi za poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 12. 2015. | Komentara: 0

Šteta što je izostala podrška SVM u borbi za poljoprivrednike

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine protivi se najavljenim izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu i smatra da ga je najbolje povući iz procedure, prvenstveno zbog toga što će njegovo usvanje u velikoj meri oštetiti kako poljoprivredne proizvođače, tako i samu AP Vojvodinu, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton za list "Zrenjanin", u razgovoru sa urednikom rubrike na mađarskom jeziku. 

LSV

– Zakone obiluje neprecizostima i bilo je potrebno mnogo bolje regulisati prodaju zemlje stranim državljanima.
Zadovoljan sam što su nas mnogi podržali u akciji povlačenja Zakona, ali sam i razočaran što SVM nije bio aktivniji u toj podršci, pogotovo zbog činjenice da imaju državnog sekretara u ministarstvu poljoprivrede – istakao je Marton. Na pitanje novinara o utiscima o radu Skupštine AP Vojvodine, Marton se osvrnuo na nedovoljnu aktivnost Skupštine u pogledu predlaganja inicijativa ka Skupštini i Vladi Srbije. 
– U periodu kada su predsednici Skupštine bili Nenad Čanak i Bojan Kostreš, ta aktivnost je bila na znatno višem nivou, a sada je nedolvoljna. A i dolazila je samo na inicijativu LSV. Možda je ta nedovljna aktivnost posledica činjence da je SVM u vladajućoj koaliciji i na republičkom nivou, pa ima problem da reaguje u cilju zaštite položaja Vojvodine – ocenio je Marton. Poslanik LSV očekuje da nakon izbora 2016. godine LSV u Zrenjaninu ponovo bude vladajuća stranka, što će omogućiti da u praksi sprovede najavljenu reformu institucija lokane samouprave, Skupštine i gradskog veća, te nastavi iz 2012. prekinute projekte, pre svega izgradnju obilaznice oko Zrenjanina.

(BILSV, 11. 12. 2015)




Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook