Stojšić: Centralizacija pod plaštom reorganizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 05. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Centralizacija pod plaštom reorganizacije

NOVI SAD – Misija Međunarodnog monetarnog fonda, počela je zvanične razgovore sa delegacijom republičke vlade,  a među glavnim temama razgovora su smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, restrukturiranje javnih preduzeća i završetak privatizacije.

LSV

Sve tri oblasti duboko zadiru na polje i dalje nejasnih imovinskih odnosa između Republike i Pokrajine, javlja danas RTV.
Za narodnog poslanika i potpredsednika Lige  socijaldemokrata Vojvodine Đorđa Stojšića na primeru Elektrovojvodine vidi se jasna namera da se pod plaštom reorganizacije i restrukturiranja učvrste temelji centralizacije, bez obeštećenja za građane Vojvodine.
– Vojvodina uopšte ne postoji u planovima reoreganizacije i za sada, koliko znamo, ne samo da neće biti obeštećeni građani Vojvodine, kao što vidimo na primeru EPS-a, nego će ta centralizacija nastaviti biti nastavljena – kaže Stojšić. Uprkos tome što je veći deo toga izgrađen novcem građana Vojvodine, najveća ekspanzija dogodila se krajem sedamdesetih i u osamdesetim godinama prošlog veka. Nakon propale privatizacije, Pokrajina u najvećim gigantima, sada u restrukturiranju, praktično više i nema imovinu, a među malobrojnim koliko-toliko uspešnim javnim preduzećima, poput Srbijagasa, Železnica, ili Pošte, situacija je dodatno zakomplikovana. Iako nije akcionar u tim preduzećima, velik deo njihove imovine je na teritoriji Vojvodine, kaže Đorđe Stojšić dodajući da su rešenja jednostavna.
– Da se Vojvodini vrate sve nadležnosti koje su joj na silu otete zajedno sa imovinom, što znači i Železnice i Pošta i da se obešteti za prodaju Naftne industrije Srbije – ističe Stojšić.
 
(BILSV, 04.05.2015)



Izjave | Sreda, 22. 06. 2022. | Komentara: 0

Srbija da izabere stranu civilizovanog sveta

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je vlast u Srbiji najgora na svetu jer još nije uvela sankcije. Gostujući na N1 televiziji, on je rekao i da je prepun prezira prema „konkurenciji vlasti, koja sebe laskavo naziva opozicijom“, jer im je trebalo 72 dana da primete da je počeo rat u Ukrajini.
Izjave | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

Marton: Da je Tadić branio NIS kao što brani Kosovo, građani Srbije danas ne bi strepeli

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osvrnuo se na najnovije političke stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Marton je u tvitu napisao da se za vreme Tadića Srbija odrekla Naftne industrije Srbije, a sada on govori kako se država nikada neće odreći Kosova. 
Izjave | Sreda, 08. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Otvoreni Balkan nije zamena za EU već stranputica

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je u razgovoru za Pobjedu da je „Otvoreni Balkan“ stranputica koja treba da pravi privide nekakvog otvaranja i integracija na Balkanu, a suštinski da uradi nešto što je potpuno drugačije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook