Stojšić: Težiti konsenzusu, dogovoru i kompromisu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 11. 2013. | Komentara: 0

Stojšić: Težiti konsenzusu, dogovoru i kompromisu

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić pozdravio je odluku da poslanik LDP-a Ivan Andrić bude izabran za predsednika parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, ističući da misli da će on dobro raditi taj posao.

LSV

On je u toku rasprave o sastavu Odbora Skupštine Srbije za SSP rekao da je dobro i što je Savez vojvođanskih Mađara dobio dva mesta u ovom odboru tako što im je SNS ustupila ta mesta, jer će na taj način makar neko iz Vojvodine imati svoje predstavnike.

- Ali mislim da ovo ne treba da bude nacionalno ili manjinsko pitanje, iako ne vidim zbog čega neko iz Sandžaka takođe nije ovde i zbog čega neke druge manjinske stranke nisu dale predstavnike. Kad pričamo sa kolegama iz Brisela, mi to treba da radimo maksimalno ozbiljno i da artikulišemo sve probleme koji mogu nastati unutar procesa pridruživanja. A ako ovako nastavimo da jedini ključ bude to da li će većina u parlamentu nešto izglasati ili neće izglasati, mislim da nećemo daleko stići – istakao je Stojšić.

On je rekao da je izbor ovog Odbora bila prilika aktuelne vladajuće većine da demonstrira demokratski kapacitet i da ne bi bilo dobro da se amandmanima menja njegov sastav. Kako je naglasio, izmena amandmanima ne bi ni bila moguća jer to prevazilazi usko stranački interes.

- Konsenzus, dogovor i kompromis su veoma važne tekovine te iste Evropske unije i ako ovaj Odbor služi tome da se pridružujemo evropskoj zajednici, onda mislim da bi to trebali uzeti u obzir – istakao je Đorđe Stojšić.

(BILSV, 06.11.2013)



Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook