Stojšić: Težiti konsenzusu, dogovoru i kompromisu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 11. 2013. | Komentara: 0

Stojšić: Težiti konsenzusu, dogovoru i kompromisu

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić pozdravio je odluku da poslanik LDP-a Ivan Andrić bude izabran za predsednika parlamentarnog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, ističući da misli da će on dobro raditi taj posao.

LSV

On je u toku rasprave o sastavu Odbora Skupštine Srbije za SSP rekao da je dobro i što je Savez vojvođanskih Mađara dobio dva mesta u ovom odboru tako što im je SNS ustupila ta mesta, jer će na taj način makar neko iz Vojvodine imati svoje predstavnike.

- Ali mislim da ovo ne treba da bude nacionalno ili manjinsko pitanje, iako ne vidim zbog čega neko iz Sandžaka takođe nije ovde i zbog čega neke druge manjinske stranke nisu dale predstavnike. Kad pričamo sa kolegama iz Brisela, mi to treba da radimo maksimalno ozbiljno i da artikulišemo sve probleme koji mogu nastati unutar procesa pridruživanja. A ako ovako nastavimo da jedini ključ bude to da li će većina u parlamentu nešto izglasati ili neće izglasati, mislim da nećemo daleko stići – istakao je Stojšić.

On je rekao da je izbor ovog Odbora bila prilika aktuelne vladajuće većine da demonstrira demokratski kapacitet i da ne bi bilo dobro da se amandmanima menja njegov sastav. Kako je naglasio, izmena amandmanima ne bi ni bila moguća jer to prevazilazi usko stranački interes.

- Konsenzus, dogovor i kompromis su veoma važne tekovine te iste Evropske unije i ako ovaj Odbor služi tome da se pridružujemo evropskoj zajednici, onda mislim da bi to trebali uzeti u obzir – istakao je Đorđe Stojšić.

(BILSV, 06.11.2013)



Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.
Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook