Stojšić: Vojvodina nije Meksiko

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 18. 06. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Vojvodina nije Meksiko

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić ocenio je danas da Vojvodina nije Meksiko, ali da "Mađarska jeste Teksas od kada je Viktor Orban predsednik te države".

LSV

Komentarišući jučerašnju najavu mađarskih vlasti o dizanju ograde, kako bi se u tu zemlju sprečio priliv imigranata, Stojšić je za RTV poručio da ograđivanje bodljikavom žicom i zidovima nije tekovina koja bi trebalo da se neguje u 21. veku.
– Naprotiv, toga se sećamo iz sredine prošlog veka, a Orban je izgleda zaboravio kako je to izgledalo za vreme Varšavskog pakta, kada je i Mađarska bila ograđena, pa su ipak mnogobrojni građani pokušali da potraže bolji život – rekao je poslanik LSV. Stojšić je istakao da najava o podizanju ograde vređa ne samo Vojvodinu, već i zdrav razum.
– U trenutku humanitarne katastrofe, kada ljudi beže iz svojih domova i područja pogođenih ratom, neko želi da se prema tome odnosi gradnjom zidova i bodljikave žice – dodao je Stojšić. On je napomenuo da se tim povodom već oglasio Savet Evrope, a da će o tome imati štošta da kaže i Evropski parlament.
– A da li postoji simbolika u podizanju zidova baš prema Srbiji, to je pitanje za Orbana – dodao je Stojšić.

(BILSV, 18. 06. 2015)



Izjave | Nedelja, 30. 07. 2023. | Komentara: 0

Izbori na svim nivoima u istom danu su katastrofa za demokratiju

Najnovije licitiranje sa datumom izbora i najava predsedsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se glasati na svim nivoima, prema mišljenju Aleksandra Martona, portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođana, još je jedan u nizu primera izostanka demokratskih procesa u našoj zemlji.
Izjave | Četvrtak, 27. 07. 2023. | Komentara: 0

Ponosna sam na Zrenjanince što ponosno hodaju bez straha

Zrenjanin je među prvima krenuo u protestne šetnje. Protesti su početak promena u Zrenjaninu. Bila sam jako ponosna u tim prvim nedeljama na svoje Zrenjanince. Šetali smo po kiši kakvu ja u životu nisam doživela. Ali niko nije odustajao, svi su ponosno hodali.
Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook