Šućurović: Od vojvođanskog P ostalo je G, a i ono je upitno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 02. 2020. | Komentara: 0

Šućurović: Od vojvođanskog P ostalo je G, a i ono je upitno

ZRENJANIN - Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović ocenio je da najavljena izgradnja auto-puta od Borče preko Zrenjanina do Novog Sada neće biti završena u predviđenom roku.

LSV

Vrednost izgradnje je oko 600 miliona evra, a nedavno potpisani Memorandum o izgradnju ovog auto-puta predviđa izradu planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta, a dokumentacija za tu deonicu od 113 kilometara trebalo bi da bude završena ove godine

Šućurović je za zrenjaninsku KTV televiziju izjavio da će taj auto-put, poznatiji kao „Vojvođansko P“, značiti celoj pokrajini, ali je ukazao i da je sadašnja pokrajinska vlast njegovu izgradnju od 2016. godine najavila 27 puta.

- SNS se hvali izgradnjom auto-puteva, a od izgrađenih 167 km auto-puteva u Srbiji samo 17 km je na teritoriji Vojvodine. Najavljena izgradnja je samo deo „Vojvođanskog P“. Ćirilično „P“ podrazumeva izgradnju puteva Beograd-Zrenjanin, Zrenjanin – Novi Sad, tunel kroz Frušku goru. Ali, ostalo je samo „G“, jer se taj krak od Novog Sada preko Fruške gore ne izgrađuje. U ovom mandatu, dakle od 2016. do 2020. godine, 27 puta su rekli kako će početi izgradnja puteva, odnosno „Vojvođanskog P“. Plašim se da i ovo neće biti realizacija u predviđenom roku – zaključio je Šućurović.

(SzILSV, 07.02.2020)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook