U pokrajinskoj vlasti ili LSV ili SPS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 29. 06. 2012. | Komentara: 2

U pokrajinskoj vlasti ili LSV ili SPS

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati u pokrajinskoj vlasti ukoliko se u njoj nađe Socijalistička partija Srbije, izjavila je danas portparolka LSV Aleksandar Jerkov, a prenosi Tanjug.

Aleksandra Jerkov

– Za Ligu ne postoji dilema - mi smatramo da za SPS više nema mesta u vlasti u pokrajini – rekla je Jerkova i dodala da je SPS pokazao da funkcioniše po prinicipu "ko da više".

Jerkova, koja je i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada, uoči početka konstitutivne sednice gradskog parlamenta, rekla je da je što se tiče formiranja gradske vlasti začuđena ponašanjem Demokratske stranke budući da su se u poslednja dva dana u medijima pojavile informacije da DS o formiranju nove gradske većine pregovara sa DSS, SPS, Dverima i SRS.

– Kao što je Đilas u Beogradu pitao socijaliste tako i ja u Novom Sadu pitam demokrate u cemu je problem i gde je zapelo i zbog čega su sada DSS, Dveri i SRS prihvatljiviji od LSV – rekla je Jerkova i dodala da veruje da će ipak novu vlast činiti koalicija u kojoj će biti i LSV i DS.

Ona smatra da priče o koaliciji demokrata sa DSS, Dverima i SRS predstavljaju "pojedinačan ispad pojedinih članova DS". Naglasila je i da LSV aktivno o novoj gradskoj vlasti pregovara sa demokratama i socijlistima u Novom Sadu.

(BILSV, 29. 06. 2012.)



Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.
Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook