U Srbiji se bude relikti devedesetih godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

U Srbiji se bude relikti devedesetih godina

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je juče za B92 da smatra da se u Srbiji polako bude relikti devedesetih godina i vlasti Slobodana Miloševića.

Aleksandra Jerkov

- LSV godinama upozorava da taj više nego mlak odnos države prema ekstremizmu izaziva to da se ti ljudi vrlo komotno osećaju. Da pozivi na mržnju, nasilje i progone prolaze apsolutno nekažnjeno. Nije problem samo u desnici, problem je što je to desni ekstremizam, a nijedan ekstremizam nije dobar – ukazala je Jerkova u okviru teme u vestima televizije B92 da je u Srbiji primetan trend uzdizanja desnice i ekstremne desnice.

- Meni se čini da se vraćamo u devedesete, s tim što je sada veća opasnost, jer su tada postojale dve strane i znalo se ko je na kojoj strani, a sada je to toliko isprepletano da nije lako definisati problem kao što je bilo devedesetih - upozorila je Jerkova.

Ona je ukazala i da se zakoni koji bi trebalo da spreče ekstremno delovanje ne sprovode, da se Ustav u delu koji se time bavi ne poštuje i da se čak donose zakoni, poput Zakona o amnestiji, koji poručuju da su ekstremni i desničarski ispuni prihvatljivi i da se ne kažnjavaju.

(BILSV, 07.12.2012)



Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook