U Srbiji se bude relikti devedesetih godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

U Srbiji se bude relikti devedesetih godina

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je juče za B92 da smatra da se u Srbiji polako bude relikti devedesetih godina i vlasti Slobodana Miloševića.

Aleksandra Jerkov

- LSV godinama upozorava da taj više nego mlak odnos države prema ekstremizmu izaziva to da se ti ljudi vrlo komotno osećaju. Da pozivi na mržnju, nasilje i progone prolaze apsolutno nekažnjeno. Nije problem samo u desnici, problem je što je to desni ekstremizam, a nijedan ekstremizam nije dobar – ukazala je Jerkova u okviru teme u vestima televizije B92 da je u Srbiji primetan trend uzdizanja desnice i ekstremne desnice.

- Meni se čini da se vraćamo u devedesete, s tim što je sada veća opasnost, jer su tada postojale dve strane i znalo se ko je na kojoj strani, a sada je to toliko isprepletano da nije lako definisati problem kao što je bilo devedesetih - upozorila je Jerkova.

Ona je ukazala i da se zakoni koji bi trebalo da spreče ekstremno delovanje ne sprovode, da se Ustav u delu koji se time bavi ne poštuje i da se čak donose zakoni, poput Zakona o amnestiji, koji poručuju da su ekstremni i desničarski ispuni prihvatljivi i da se ne kažnjavaju.

(BILSV, 07.12.2012)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook