U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

NOVI SAD – Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.

LSV

– Meni je neverovatno da Srbija ne isporučuje osobe koje susedna i prijateljska država krivično goni i potražuje. To samo govori o karakteru vlasti u našoj državi jer se zakoni i dobrosusedski odnosi stavljaju u drugi plan iza verovatno nečijih ličnih interesa i sitnih dilova. Takvo ponašanje poručuje da ni u Srbiji nisu svi isti pred zakonom nego da je mnogo važnije da li ste politički podobni od toga da li poštujete zakone ove zemlje – istakao je Kostreš u izjavi za list „Danas“.

 (SzILSV-Vojvođani, 12.7.2023)




Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook