Ugrožavanje države i korak ka diktaturi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Ugrožavanje države i korak ka diktaturi

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da je parlamentarizam u krizi i da to može da dovede do nesagledivih posledica.

lsv

Ocenjujući postupak predsednika Administrativnog odbora Skupštine Srbije Aleksandra Martinovića, koji nije dozvolio opozicionim poslanicima da govore na današnjoj sednici, kao nedopustiv i čin koji predstavlja ugrožavanje parlamentarizma.

Čanak je istakao da iako ima višegodišnje iskustvo u parlamentarnom životu nikada nije doživeo ovako nešto dodajući da je "to ugrožavanje države i korak ka diktaturi". 

- Posledice su iz istorije poznate kako izgledaju, ja se nadam da nećemo morati da gledamo reprize. Ovo je korak ka diktaturi, skrećem pažnju vladajućoj većini da se uzme u pamet dok nije kasno – istakao je on i dodao:
- Ovo je ugrožavanje parlamenta, ovo je ugrožavaje države koju predstavljaju njeni demokratski izabrani predstavnici, koji su ovoga puta sticajem okolnosti u manjini. Ovo je korak ka diktaturi.

 (BILSV, 24. 11. 2016)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook