Ukidanje višejezičnih tabli je refleksija nasilja u politici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 28. 10. 2018. | Komentara: 0

Ukidanje višejezičnih tabli je refleksija nasilja u politici

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš napomenuo je da je ukidanje višejezičnih tabli i natpisa u vojvođanskim mestima poruka koja se prenosi sa ostalih vrsta nasilja u politici i nosi poruku „vi niste naši i ne treba da postojite“.

LSV

- Kad imate fizičko i verbalno nasilje u politici, prema političkim neistomišljenicima, novinarima, kulturnim radnicima koji rade poslove koji se ne sviđaju režimu, onda taj tip nasilja se prenosi i na table gde se šalje poruka „vi niste naši i ne treba da postojite“ – prokomentarisao je Kostreš za N1 činjenicu da na tablama, koje bi trebalo da su višejezične, pišu samo ćirilićni i latinični natpisi na srpskom.

(BILSV, 28.10.2018)




Izjave | Petak, 21. 09. 2012. | Komentara: 0

SPS nateran da sruši vlast

BEOGRAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i bivša predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je danas da su pojedine članice aktuelne vladajuće koalicije u Novom Sadu ucenjene da u njoj učestvuju, a pre svih SPS.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Rebalans i budući budžeti bez podrške LSV

BEOGRAD – Dok se ne donese zakon o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, što je obaveza koja je precizirana Ustavom Republike Srbije, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine neće glasati ni za ovaj rebalans budžeta, niti za naredne budžete, bez obzira na to koja vlada ih bude predlagala, istakao je danas poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić.
Izjave | Četvrtak, 20. 09. 2012. | Komentara: 0

Ustavni sud Srbije da zaštiti AP Vojvodinu

BEOGRAD – Ukoliko Narodna skupština usvoji Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije žalbu i zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti tog akta, istakla je danas Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook