Uprkos rebalansu, biće para za gazdinstva i sisteme za navodnjavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 10. 2015. | Komentara: 0

Uprkos rebalansu, biće para za gazdinstva i sisteme za navodnjavanje

NOVI SAD - Pred poslanicima Skupštine Vojvodine na sutrašnjem zasedanju biće i predlog pokrajinske skupštinske odluke o Rebalansu budžeta za 2015. godinu.

LSV

Razlog za rebalans je dug Republike Pokrajini od oko 5 milijardi dinara, a RTV navodi da je najveći gubitnik rebalansa poljoprivreda.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za RTV da će konkursi koji su od životne važnosti za registrovana poljoprivredna gazdinstva ostati nedirnuti. 
 
- Ono što smo mi pokušali da uradimo u tom rebalansu jeste da sve ono što je od interesa za registrovana poljoprivredna gazdinstva, dakle konkursi koji su njima od životne važnosti, ostanu nedirnuti. Čak smo uspeli da pronađemo i neka dodatna sredstva, recimo za sisteme za navodnjavanje, još 47 miliona na prethodno predviđenih 270 miliona - kazao je Branislav Bogaroški za RTV
 
(BILSV, 06.10.2015)



Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.
Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook