Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora LSV Zrenjanin i ove godine, u sklopu obeležavanja Svetskog dana knjige, organizovala je veliku akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Knjiga se srcem daje". Na taj način ponovo je stavljen akcenat na značaj razvijanja kulture čitanja kod dece osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su ovih dana uručene Osnovnim školama "Uroš Predić" u Orlovatu i "Dositej Obradović" u Frakaždinu.

- Naši domaćini bili su prijatno iznenađeni ovim humanim gestom, jer, kako su rekli, retko ko ih se i seti, a kamoli da im nešto pokloni. Mi smo najpre posetili mališane u orlovatskom zabavištu, koje se nalazi pored škole, i njih smo obradovali slatkišima, baš kao  i đake prvake, koji su najbolji razred. Potom smo se družili i sa decom iz Farkaždina, a reč je o učenicima osmog razreda koji je, takođe, najbolje odeljenje " istakla je  Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin, dadajući da  su slatkiši prikupljeni na maskenbalu, koji je nedavno organizovan.

Prema njenim rečima, osma po redu akcija prikupljanja knjiga, kojom se svake godine obogati neka školska biblioteka, bila je veoma uspešna. Ove godine prvi put mlade ligašice i ligaši obradovali su decu i slatkišima, što će sigurno biti nastavljnno i ubuduće.

(BILSV, 24.05.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

Marton: Da je Tadić branio NIS kao što brani Kosovo, građani Srbije danas ne bi strepeli

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osvrnuo se na najnovije političke stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Marton je u tvitu napisao da se za vreme Tadića Srbija odrekla Naftne industrije Srbije, a sada on govori kako se država nikada neće odreći Kosova. 
Izjave | Sreda, 08. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Otvoreni Balkan nije zamena za EU već stranputica

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je u razgovoru za Pobjedu da je „Otvoreni Balkan“ stranputica koja treba da pravi privide nekakvog otvaranja i integracija na Balkanu, a suštinski da uradi nešto što je potpuno drugačije.
Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook