Usaglašavanje o Statutu grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 19. 06. 2012. | Komentara: 0

Usaglašavanje o Statutu grada

NOVI SAD – Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za Dnevnik da pravni timovi Lige i Demokratske stranke trenutno usaglašavaju stavove o Statutu grada. Pored ove dve stranke, u razgovorima učestvuju još i gradski odbori SPS i Saveza vojvođanskih Mađara.

Aleksandra Jerkov

– Dogovorili smo se koji su to ključni poslovi koje treba uraditi. Pre svega privlačenje investicija, smanjenje administracije i poboljšanje bezbednosti. Usaglasili smo se i da kancelariju AP Vojvodine u Briselu upotrebimo u funkciji grada i preko nje konkurišemo kod evropskih fondova za dobijanje para. Razgovarali smo i o nekoliko kapitalnih projekata, pre svega vezanih za Petrovaradin – rekla je Jerkova.

(BILSV, 19. 06. 2012.)

 




Izjave | Ponedeljak, 25. 07. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Srbija treba da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da Srbija treba Rusiji da uvede sankcije i ukine energetski sporazum, te da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije. 
Izjave | Subota, 23. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini pokušaj legitimizacije etničkih čišćenja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kritikovao je najavljeni predlog izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini i ocenio da je to pokušaj legitimizacije i legalizacije posledica etničkih čišćenja i ratnih zločina koji su počinjeni u toj državi tokom ratova iz devedesetih godina 20. veka.
Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Ko god negira genocid, radi pripremu na tome da se on ponovi

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premeštali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine. Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook