Uskoro sanacija gradske kuće i kuće Milice Stojadinović Srpkinje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 22. 06. 2013. | Komentara: 0

Uskoro sanacija gradske kuće i kuće Milice Stojadinović Srpkinje

VRDNIK - Otvarajući tradicionalna turističko-kulturnu manifestaciju „Vidovdanski sabor u Vrdniku“, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić najavio je pomoć Vrdniku i Irigu.

LSV

- Posebno sam počastvovan jer sam odrastao u Vrdniku i doživljavam ga kao svoje mesto. Vidovdan je u mojoj porodici dočekivan sa velikom radošću i za sve nas je predstavljao poseban praznik. Zbog svega što Vrdnik jeste, trudim se da pomognem u realizaciji projekata vezanih za kulturu Vrdnika i opštine Irig. Očekuje nas sanacija gradske kuće „Kasine“, zatim kuće u kojoj je stvarala Milica Stojadinović Srpkinja, i izuzetno važan projekat očuvanja industrijskog nasleđa gde će Vrdnik sa svojim rudnikom i njegovim nasleđem imati izuzetno važnu ulogu - istakao je Grujić.

U toku manifestacije koja traje od 22. do 28. juna, posebna pažnja posvećuje se negovanju tradicije narodnih običaja i verovanja, kao i prezentovanju narodnih rukotvorina, suvenira, starina i domaćih  proizvoda

Sabor organizuju Turistička organizacije Opštine Irig i udruženje Vrdnička kula, uz pomoć pokrajinskih sekretarijata i Opštine Irig, kao i škola, vrtića, KUD-ova i sportskih klubova sa teritorije ove opštine.

(BILSV, 22.06.2013)



Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.
Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook