Više kandidata opozicije otežava Vučićevu pobedu u prvom krugu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 06. 02. 2017. | Komentara: 0

Više kandidata opozicije otežava Vučićevu pobedu u prvom krugu

BEOGRAD - Što je veći broj predsedničkih kandidata, pogotovo građanske opozicije, teže će biti Aleksandru Vučiću, ako odluči da se kandiduje, da pobedi u prvom krugu, ukazuje za Danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Ukoliko, na primer, na izbore izađe hiljadu ljudi, za pobedu u prvom krugu neophodno je osvojiti 50 odsto plus jedan glas. To je 501 glas. Međutim, ako se kandiduje Čanak i na izbore zbog njega izađe još deset ljudi, dakle biće 1.010 izašlih i za pobedu u prvom krugu biće potrebno 506 glasova. Ali, tih novih pet glasova više za pobedu, Vučić neće moći da očekuje od tih novoizašlih, već će morati da ih traži među svojim biračkim telom ili glasačima Jeremića, Jankovića ili Šešelja. To će međusobno biti vrlo teško jer su ti glasači već opredeljeni - objašnjava Kostreš. On zaključuje da veći broj predsedničkih kandidata, pogotovo građanskog dela opozicije, povećava izlaznost i otežava pobedu Vučića u prvom krugu.

BILSV, 06.02.2017.



 




Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Ukidanje upravnih odbora zavisi od vlade

BEOGRAD - Komentarišući mogućnost ukidanja upravnih odbora javnih preduzeća, predsednik Upravnog odbora JAT Dušan Bajić, rekao je za Blic da UO upravlja poslovanjem preduzeća, a ne kontroliše ga.
Izjave | Petak, 01. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakoni o javnoj svojini i restituciji će biti usklađeni

NOVI SAD - Reagujući na pojedine ocene da bi zakon o restituciji trebalo doneti pre ili barem istovremeno sa zakonom o javnoj svojini, kako bi se sprečilo da opštine postanu obveznici institucija i da vraćaju imovinu koju je država oduzela vlasnicima, predsednik radne grupe Vlade Srbije za izradu nacrta zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, kaže za RTS da predstavnici mreže za restituciju ne treba da budu zabrinuti.
Izjave | Četvrtak, 30. 06. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Zaštita interesa građana Vojvodine

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da bi cilj eventualnog stvaranja neformalne grupe vojvođanskih poslanika u Skupštini Republike Srbije, bila zaštita interesa građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook