Višestruka korist od sređivanja zgrade bivšeg Muzeja revolucije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 06. 2014. | Komentara: 0

Višestruka korist od sređivanja zgrade bivšeg Muzeja revolucije

NOVI SAD - Sređivanje dela zgrade u Dunavskoj 37 koji dele dva muzeja (Muzej Vojvodine i Muzej savremene umetnosti Vojvodine) trebalo bi da bude na obostranu korist obe ustanove.

LSV

Pokrajinski sekretar za kulturu Slaviša Grujić kazao je za Radio 021 da će se tri topa i tenk koji se nalaze u dvorištu zgrade, nakon sređivanja i konzerviranja vratiti u muzejski kompleks, a da će prostor koji se renovira biti višefunkcionalan kako je to svuda u svetu.

- Topovi i američki tenk Šerman su u katastrofalnom stanju i moraju se srediti. Međutim, to se ne može raditi na licu mesta već se oni moraju prebaciti na mesto gde se mogu konzervirati. Takođe, projekat sređivanja dela zgrade i platoa gde trenutno ne postoji ništa, a kojim se predviđa pravljenje galerije, čitaonice, suvenirnice i kafea za potrebe posetilaca muzeja, biće deo opšte ponude obe ustanove i na obostranu korist - smatra Grujić.

On dodaje da je u planu i programu za ovu i sledeću godinu bilo sređivanje tog dela zgrade, kao i muzejske postavke koju čine topovi i tenk, a da će budući galerijski prostor kada se napravi biti u vlasništvu Muzeja Vojvodine. Grujić još napominje da je njegov sekretarijat, uprkos tome što nema nadležnost nad spomenicima narodnooslobodilačke borbe, dao novac za restauraciju nekih spomenika po Vojvodini kako se ne bi predugo čekalo i otezalo sa njihovim sređivanjem. Radi se o spomenicima na Bezdanu, Iriškom vencu, u Sirigu itd.

(BILSV, 18.06.2014)



Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook