Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

BEOGRAD – Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.

LSV

– Vlast zloupotrebljava sve mehanizme prinude koje ima, kako policijsko-bezbednosne tako i sudske, da bi se izborila sa opozicijom i građanima. Svakog ko drugačije misli, oni ućutkaju fizički. U slučaju Feđe Štukana, fizički mu nisu dali da napusti aerodrom zato što on misli svojom glavom – kaže Aleksandar Olenik za Danas.

On dalje navodi da odredba koja reguliše to kada neko može ili ne može da bude pušten u zemlju s razlogom postoji u zakonu kojim se reguliše bezbednost i naše službe imaju puno pravo da je primene.

– Međutim, problem je to što u našoj službi nema kontrole, niko neće da kontroliše zašto je neko zaustavljen i vrećen sa granice, jer onaj koji bi to trebao da kontroliše je isti onaj koji je to i naredio. Znači ne postoji sistem kontrole postupanja i korišćenja ovlašćenja – kaže Olenik.

Kaže da se podrazumeva da ozbiljne države imaju pravo da uskrate ulazak u zemlju licima koja bi mogla da naruše ustavni poredak, ali za to, kako kaže, moraju da postoje procedure.

– Kod nas, nažalost, toga nema, zato je to zloupotreba širih razmera i ja se bojim da će se to nastaviti i zloupotrebom suda, zloupotrebom pritvora, zloupotrebom tužilaštva i zloupotrebom službi – zaključuje Olenik.

(SzILSV – VOJVOĐANI, 27.06.2024)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook