Vojvodina da se izjasni o svom položaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 12. 2013. | Komentara: 0

Vojvodina da se izjasni o svom položaju

NOVISAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je da se Ustav Republike Srbije pokazao se kao ekstremno loš, kako po pitanju Kosova, evropskih integracija, a naročito po pitanju AP Vojvodine čiji je položaj praktično neodrživ.

LSV

– Nesporno je da postoji odluka Ustavnog suda Srbije koja treba da se sprovede, ali kakav god bio rezultat tog postupka, i tako izmenjen Statut će opet  biti neprihvatljiv za Vojvodinu – naveo je Bogaroški. Istakao je da onda nije ni čudo što je iz takvog Ustava proizašla odluka Ustavnog suda koja je skandalozna i gde je obrazloženje svakog poništenog člana Statuta prožeto centralističkom ideologijom.

– Zbog toga će Skupštna AP Vojvodine morati da se izjasni da li joj je ovakav ustavni položaj prihvatljiv ili ne. Poslanička grupa LSV će skupštini podneti inicijativu kojom će upravo tražiti to od Skupštine AP Vojvodine - da se izjasni da li joj je prihvatljiv ovakav ustavni položaj i da li je potrebna promena ustava – naveo je Bogaroški najavljujući tu inicijativu za prvu narednu sednicu pokrajinskog parlamenta.

(BILSV, 28. 12.2013)



Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook