Vojvodina izgubila mnogo zbog manjkavosti Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina izgubila mnogo zbog manjkavosti Ustava

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je, govoreći o godišnjici usvajanja Ustava Republike Srbije, da je u proteklih pet godina Vojvodina mnogo izgubila zbog njegove manjkavosti. Kostreš je za Večernje novosti istakao da se zalaže za što skoriju izmenu Ustava koji bi Vojvodini garantovao izvršnu, zakonodavnu, delimičnu sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu.

Bojan Kostreš

- Srbija neće morati da menja svoj Ustav, samo ukoliko odustane od puta ka Evropskoj uniji - rekao je Kostreš Novostima.

- Ako želi u Evropsku uniju, Srbija će morati da menja svoj Ustav pre nego što od građana bude tražila da se na referendumu izjasne o ulasku u to visoko evropsko društvo - naveo je Kostreš. Po njegovoj proceni, promena najvišeg pravno-političkog akta naše zemlje, koji predstavlja kočnicu našim evropskim integracijama, mogla bi da usledi krajem 2012. odnosno početkom 2013. godine.

Kostreš je za današnji Kurir naveo da bi država trebalo da reaguje po pitanju istupa ambasadora Ruske federacije Aleksandra Konuzina.

- Trebalo bi ga proglasiti personom non grata i uskratiti mu gostoprimstvo. S Rusijom bi trebalo sarađivati, ali je nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari države - istakao je Kostreš.

(BILSV, 31. 10. 2011.)



Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.
Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook