Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

NOVI SAD - Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.

LSV
 
- Najveći problem države Srbije i same Vojvodine je rigidna, stroga, bezobrazna centralizacija. Mi želimo da decentralizujemo državu Srbiju. Kada država Srbija bude decentralizovana, tada će, praktično, Vojvodina imati obe ruke da se razvija i to je, praktično, temelj rešavanja problema Vojvodine – istakao je Marton.

- Vojvodina mora biti tema izbora zato što je Vojvodina devastirana, zapuštena, nekada je bila u rangu Slovenije, danas je u rangu Somalije. Nadamo se da ćemo govorom o Vojvodini, pričom o Vojvodini pokazati da u Vojvodini može bolje i da na taj način očuvamo vojvođanski način života – zaključio je on.

(SzILSV-Vojvođani, 02.12.2023)



Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook