Vojvodini potrebna sistemska rešenja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 02. 01. 2018. | Komentara: 0

Vojvodini potrebna sistemska rešenja

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je za RTV da se pokrajinska skupština svela na servis za izglasavanje potrebnih odluka. On je ocenjujući rad Skupštine APV u 2017. godini rekao i da vladajuća koalicija u APV nije svesna da su Vojvodini potrebna sistemska rešenja.

LSV

- Mislim da smo prethodne godine bili svedoci potpunog odsustva svesti vladajuće koalicije da su Vojvodini potrebna sistemska rešenja i vođenje politike. Pokrajinska skupština se svela na servis za izglasavanje odluka koje se po zakonu moraju izglasati – zaključio je Bogaroški.

 (BILSV, 02.01.2018)



Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne treba nam 11. alibi, već rešenje za kosovski problem

NOVI SAD – Učestvujući u raspravi o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić rekao je kasno sinoć da je od Balkanskih ratova do danas oduvek bila dirljiva briga političkih elita u Beogradu za kosovsko pitanje.
Izjave | Subota, 12. 01. 2013. | Komentara: 0

Čizik: Svaka nacija ima svoj Trijanon

NOVI SAD – Svaka nacija ima svoj Trijanon. Ja sam ovo hteo da kažem na albanskom jeziku, ali pošto, nažalost, ne govorim albanski, bio sam prinuđen da ovo kažem na svom maternjem jeziku – kazao je juče narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik.
Izjave | Utorak, 08. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne sme biti kompromisa kod zakona o finansiranju

NOVI SAD – Ocenjujući odnose između pokrajinske i republičke administracije u godini pred nama u kojoj bi, između ostalog, trebalo da konačno zakonski bude definisano pitanje prihoda AP Vojvodine, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV Branislav Bogaroški za Dnevnik ističe da prvi koraci republičke vlade ne obećavaju saradnju u rešavanju problema s funkcionisanjem autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook