Čizik: Svaka nacija ima svoj Trijanon

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 01. 2013. | Komentara: 0

Čizik: Svaka nacija ima svoj Trijanon

NOVI SAD – Svaka nacija ima svoj Trijanon. Ja sam ovo hteo da kažem na albanskom jeziku, ali pošto, nažalost, ne govorim albanski, bio sam prinuđen da ovo kažem na svom maternjem jeziku – kazao je juče narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik.

LSV

On se poslanicima obratio na svom maternjem, mađarskom jeziku u okviru rasprave o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji.

Narodna poslanica LSV Olena Papuga objasnila je kasno sinoć da je Čizik odlučio da govori na mađarskom jeziku da bi video kako će poslanici Skupštine Srbije reagovati na govor koji je drugačiji od onog koji se koristi u svakodnevnom radu Parlamenta.

- Reakcije su različite i one govore o tome kako bi ova Skupština prihvatila možda i 50 poslanika koji bi u ovom domu govorili albanskim jezikom. Današnja rasprava nije pokazala da li ova Skupština i Republika Srbija imaju dovoljno snage i da li su dovoljno zreli da integrišu 1,5 milion Albanaca u Republiku Srbiju – istakla je Papuga.

Ona je kazala i da je premijer Ivica Dačić u današnjoj raspravi branio Predlog rezolucije, a može se reći da je učestvovao u donošenju Rezolucije 1244. Kako je istakla, zbog politike njegove stranke devedesetih godina je i došlo do toga da je izgubljeno Kosovo.

(BILSV, 13.01.2013)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook