Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 11. 2016. | Komentara: 0

Za kandidata sa prihvatljivim stavovima o Vojvodini

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za dnevni list „Danas“ da LSV ne učestvuje u razgovorima proevropskih opozicionih stranaka oko predloga kandidata za predsedničke izbore, jer je niko nije zvao.  On je istakao i da će LSV podržati kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i Ligi prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije.

LSV

- Kada nas pozovu, ako nas pozovu, razmotrićemo poziv. Ali Liga nikada nije pravila problem oko saradnje sa ostalima građanskim grupacijama samo je nama prvo i pre svega važan program oko koga se okupljamo. Ako u njemu ima mesta za rešavanje pitanja vojvođanske autonomije ima i za nas - naveo je Kostreš. 

Upitan da li će Liga podržati Vuka Jeremića ili Sašu Jankovića, on odgovara da je Ligin stav oko podrške jasan.

- Na predsedničkim izborima podržaćemo kandidata ili kandidatkinju sa jasnim i nama prihvatljivim stavovima o autonomiji Vojvodine i regionalizaciji i decentralizaciji Srbije. Svako ko misli da dobije našu podršku i želi da nama predstavi svoje ideje je više nego dobrodošao - rekao je Kostreš. 

On je istakao i da državi treba predsednik koji se nedvosmisleno bori za evropsku, sekularnu i regionalizovanu Srbiju.

- Da razume da bogata, multietnička i autonomna Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju. Potreban nam je predsednik kome će prioritet biti i suočavanje sa prošlošću i pomirenje u regionu - zaključuje Kostreš. 

(BILSV, 25.11.2016)



Izjave | Subota, 23. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini pokušaj legitimizacije etničkih čišćenja

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kritikovao je najavljeni predlog izmena izbornog zakona u Bosni i Hercegovini i ocenio da je to pokušaj legitimizacije i legalizacije posledica etničkih čišćenja i ratnih zločina koji su počinjeni u toj državi tokom ratova iz devedesetih godina 20. veka.
Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Ko god negira genocid, radi pripremu na tome da se on ponovi

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premeštali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine. Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.

Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne treba nam ruski lobista u Vladi Srbije

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da, ukoliko se ministri buduće Vlade Srbije budu birali po znanju i sposobnosti, onda tu svakako neće biti mesta za ambicije „maminih i tatinih sinova“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook