Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

NOVI SAD - Mirčea Lelea iz Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je da LSV još nije donela odluku o učešću na izborima, te da će to učiniti kada oni budu formalno raspisani. On je na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu „Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa“ demantovao da je formiranjem Vojvođanskog fronta LSV ušla u izbornu kampanju. 

LSV

- To nije predizborna koalicija, već je reč o platformi kojom se grupa političkih stranaka i nevladinih organizacija obavezala da će zajednički raditi na realizaciji ideja vezanih za autonomiju Vojvodine - kazao je on. 

Lelea je naveo primer da je u vojvođanskom sele Torak, gde i sam živi, pet godina gorela lokalna deoponija ali da niko od medija nije dolazio da o tome izveštava. 

- Pa, valjda moja pluća vrede isto kao i pluća nekog iz Beograda - rekao je Lelea, aludirajući na aktuelnu polemiku u medijima zbog povećanog zagađenja vazduha u Beogradu i još nekim gradovima. 

On je odbacio kritike kojima se dovodi u pitanje opozicioni status LSV, navodeći da je LSV „žestoka opozicija pokrajinskoj vlasti, kao i vlastima u više od 40 lokalnih samouprava u Vojvodini od ukupno 46 opština i gradova“.
 (SzILSV, 18.01.2020)



Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 0

LDP se ne bori za autonomiju

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je dok je bio na vlasti činio sve suprotno od onog za šta se danas zalaže kada je u pitanju autonomija Vojvodine. Saradnja sa LDP posle izbora je moguća ali na jasno dogovorenim ciljevima, kaže za Danas Aleksandra Jerkov, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Crkva ne treba da se bavi politikantstvom

NOVI SAD – Komentarišući optužbe Eparhije bačke da će 70. godišnjica novosadske Racije biti obeležena sa dve odvojene komemoracije zbog sukoba Srpske pravoslavne crkve i vlasti Novog Sada, predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kaže za današnji Dnevnik da je situacija zapravo drugačija.
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Niko nema tapiju na osnivanje stranke

NOVI SAD – Komentarišući optužbe predsednika Rusinske demokratske stranke Miroslava Besermenjija da je osnivanje stranke „Zajedno za Vojvodinu“ zapravo manipulacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, portparolka LSV Aleksandra Jerkov rekla je za Blic da „niko nema tapiju na osnivanje stranke, pa zašto bi to Berermenji uskraćivao Oleni Papugi koja i dalje ostaje članica Lige“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook