Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 18. 01. 2020. | Komentara: 0

Zar pluća Vojvođana ne vrede koliko i pluća Beograđana?

NOVI SAD - Mirčea Lelea iz Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavio je da LSV još nije donela odluku o učešću na izborima, te da će to učiniti kada oni budu formalno raspisani. On je na tribini Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu „Mladi na marginama politike – borba za pravo glasa“ demantovao da je formiranjem Vojvođanskog fronta LSV ušla u izbornu kampanju. 

LSV

- To nije predizborna koalicija, već je reč o platformi kojom se grupa političkih stranaka i nevladinih organizacija obavezala da će zajednički raditi na realizaciji ideja vezanih za autonomiju Vojvodine - kazao je on. 

Lelea je naveo primer da je u vojvođanskom sele Torak, gde i sam živi, pet godina gorela lokalna deoponija ali da niko od medija nije dolazio da o tome izveštava. 

- Pa, valjda moja pluća vrede isto kao i pluća nekog iz Beograda - rekao je Lelea, aludirajući na aktuelnu polemiku u medijima zbog povećanog zagađenja vazduha u Beogradu i još nekim gradovima. 

On je odbacio kritike kojima se dovodi u pitanje opozicioni status LSV, navodeći da je LSV „žestoka opozicija pokrajinskoj vlasti, kao i vlastima u više od 40 lokalnih samouprava u Vojvodini od ukupno 46 opština i gradova“.
 (SzILSV, 18.01.2020)



Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Pet sednica nije dovoljno

NOVI SAD - Naravno da pet sednica godišnje nije dovoljno, ali je ovo pitanje koje mora da se postavi najvećoj poslaničkoj grupi ili predsedniku Skupštine Vojvodine koji zakazuje sednicu – izjavila je za emisiju Politbiro, Radio televizije Vojvodine, potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, odgovarajući na pitanje da li je pet sednica pokrajinskog parlamenta koliko je bilo ove godine dovoljno za sve što treba da se uradi.
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Spreman da uloži znanje i energiju u svoj grad

BEOGRAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji bi trebalo da bude kandidat za gradonačelnika Zrenjanina, istakao je danas za Kurir da je spreman da uloži znanje i energiju u taj grad kako bi se u njemu još bolje i kvalitetnije živelo.
Izjave | Nedelja, 11. 12. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne smemo odustati od EU

BEOGRAD – Komentarišući odlaganje dodele Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU, predsednica Odbora za evropske integracije i međunarodnu regionalnu saradnju u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević je za TV B92 istakla da se sada ne sme stati na evropskom putu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook