Zašto su poljoprivrednicima zakinute subvencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Zašto su poljoprivrednicima zakinute subvencije

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas u poslaničkom pitanju odgovor od ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragana Glamočića zbog čega su nekim poljoprivrednicima isplaćena podsticajna sredstva za podršku ruralnom razvoju, kroz investivcije za proizvodnju i plasman voća, grožđa, povrća, pečuraka i cveća za 2012. godinu, a nekima nisu.

LSV

Kako je na početku današnjeg zasedanja Narodne skupštine ukazala Papuga, reč je o subvencijama na osnovu uredbe Ministarstva po kojoj poljoprivrednici, ako kupe nešto od mehanizacije ili sredstava za navodnjavanje dobiju povrat sredstava. Poslanica LSV je zapitala i koji su bili kriterijumi po kojima su neki poljoprivrednici dobili povrat sredstva, dok drugi u Upravi za agrarna plaćanja u Šapcu uporno dobijaju odgovore da više nema sredstava za povraćaj novca koji su ratari uložili u poljoprivrednu proizvodnju.

– Pitam ministra koji su to bili kriterijumi? Zašto je selektivno određeno da neki mogu da dobiju ta povratna sredstva, a neki ne? Zašto, ako je bilo sredstava, nisu svi dobili – rekla je Olena Papuga, podsetivši ministra da je prilikom usvajanja rebalansa budžeta, kada je budžet za poljoprivredu umanjen, rečeno da poljoprivednici neće stradati, a posebno da neće stradati subvencije.

– Molim ministra Glamočića da mi kaže koliko je poljoprivrednika do sada dobilo povrat sredstava, koja su to sredstva i da li će i kada biti isplaćena zaostala sredstva po toj uredbi – rekla je Papuga naglasivši da su poljoprivrednici svu obimnu dokumentaciju predali do 31. jula 2012. godine.

(BILSV, 01. 10. 2013)



Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook