Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Odbori LSV | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Za zdravu vodu u svakom subotičkom domaćinstvu

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica zatražio je danas da se u prigradskim naseljima Tavankut, Ljutovo, Šupljak, kao i mesnim zajednicama Makova sedmica i Peščara izradi planska dokumentacija, izgradi i uspostavi sistem organizovanog vodosnabdevanja stanovništva.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook