Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Lokal se ne bavi visokom politikom

NOVI SAD – Komentarišući različite koalicije u kojima Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvuje na lokalnom nivou, pa i one koje uključuju SRS ili DSS, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je za Pressonline rekao da se, kada su u pitanju male opštine, od njih ne očekuje bavljenje visokom politikom i krupnim pitanjima, već komunalnim sistemom i lokalnim problemima.
Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Ne treba nam 11. alibi, već rešenje za kosovski problem

NOVI SAD – Učestvujući u raspravi o Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji, poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Đorđe Stojšić rekao je kasno sinoć da je od Balkanskih ratova do danas oduvek bila dirljiva briga političkih elita u Beogradu za kosovsko pitanje.
Izjave | Subota, 12. 01. 2013. | Komentara: 0

Čizik: Svaka nacija ima svoj Trijanon

NOVI SAD – Svaka nacija ima svoj Trijanon. Ja sam ovo hteo da kažem na albanskom jeziku, ali pošto, nažalost, ne govorim albanski, bio sam prinuđen da ovo kažem na svom maternjem jeziku – kazao je juče narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Karolj Čizik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook