Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Neformalni klub vojvođanskih poslanika?

BEOGRAD - Večernje novosti danas pišu da su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara spremni da ponude ostalim poslanicima iz Vojvodine da oforme nezvanični klub, koji bi u Narodnoj skupštini štitio interese Pokrajine.
Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanke odigrale značajnu ulogu u borbi za ravnopravnost polova

PODGORICA - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Marija Radojčić učestvovala je na okruglom stolu koji su u Podgorici organizovali Odbor za ravnopravnost polova Skupštine Crne Gore i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore.
Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Promena Ustava prvi korak ka decentralizaciji

NOVI SAD - Komentarišući usvajanje Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, koji je predložila URS, a koji predviđa da opštine i gradovi umesto dosadašnjih 40 odsto prihoda od poreza na zarade ubuduće dobijaju 80 odsto, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton istakao je za "Dnevnik" da je ovom gradu, kao i svakoj drugoj opštini, potreban svaki dinar koji može zadržati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook