Jedno je glasati protiv, ali ne treba rušiti vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 12. 09. 2011. | Komentara: 0

Jedno je glasati protiv, ali ne treba rušiti vladu

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je, komentarišući odluku Saveza vojvođanskih Mađara da ne da kovorum za današnju sednicu Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da se glasa o Predlogu zakona o železnicama, da će za razliku od njih LSV to učiniti.

Bojan Kostreš

- Jedna je stvar glasati protiv rešenja koja nisu dobra, a druga stvar izazivati krizu mesec dana pre odluke o dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU - objasnio je Kostreš. Poslanica LSV Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je SVM uskraćivanjem kvoruma za izglasavanje Predloga zakona o železnicama nameravao da sruši Vladu Srbije. Ona je navela da, iako LSV neće glasati za predloženi zakon o železnici, nema nameru da uskraćivanjem kvoruma "mesec dana pre dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU rušimo Vladu Srbije".

- Sprečavanje usvajanja nekih zakona povlači za sobom posledice, a zna se šta se dešava kada nema kvoruma i kada ne mogu da budu usvojeni zakoni - rekla Jerkov novinarima u parlamentu. Prema njenim rečima, svaki put kada se ne obezbedi kvorum, šalje se jasna poruka da Vlada Srbije nema većinu.

- Za razliku od SVM, mi nemamo rezervne koalicione partnere u vidu SNS i za razliku od SVM mi nismo zaboravili ko su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić i ne možemo da zaboravimo i oprostimo ono šta su radili - rekla je Jerkov. Ona je kazala da SNS ne bi bila drugačija prema Vojvodini i da zato LSV neće rušiti vladu. A, govoreći o Predlogu zakona o javnoj svojini, Jerkova je za današnji Blic rekla da poslanici Lige tražiti da pokrajina ima PTT, Elektroprivredu, te da Vojvođani "budu obeštećeni za vlasništvo nad autoputevima".

(BILSV, 12.09.2011.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook