Jerkov: Nema razloga da menjamo svoja dva člana vlade

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Nema razloga da menjamo svoja dva člana vlade

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine zadovoljna je radom dvojice svojih predstavnika u pokrajinskoj vladi i ostaje pri stavu da oni nastave rad i u novom "redukovanom" sastavu kabineta predsednika Bojana Pajtića, izjavila je danas Tanjugu portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

Ako se smatra da će smanjivanjem broja članova vlada biti efikasnija, LSV "neće stajati na putu Demokratskoj stranci ili bilo kojoj drugoj da zamene one svoje ljude za koje smatraju da nisu bili efikasni", rekla je Jerkov. Ističući da LSV nema razloga da bude nezadovoljna radom potpredsednika pokrajinske vlade Dušana Jakovljeva i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Daniela Petrovića, ona je napomenula da će sledećih nekoliko dana Predsedništvo LSV doneti konačnu odluku povodom predloga za "redukciju".

- Do tada očekujemo da čujemo koji je suštinski razlog za smanjivanje broja članova Vlade Vojvodine i spremni smo o svemu da razgovaramo, kako o dosadašnjem, tako i o budućem radu vlade - rekla je Jerkov. Ona je dodala da, ukoliko se smatra da je dosadašnji sastav Pajtićeve vlade bio neefikasan, "s pravom se postavlja pitanje zašto onda znatno ranije nije postavljeno pitanje vladine redukcije ili rekonstrukcije". LSV smatra da je problem ako se promene u pokrajinskoj vladi obavljaju samo zato što je rekonstruisana republička, jer, kako je ocenila, Vlada Srbije je pretrpela promene zbog problema između članica koalicije, kakvih u pokrajinskoj administraciji nije bilo.

(BILSV/RTV, 20.03.2011.)
Saopštenja | Petak, 28. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Utvrditi ko je kriv sa skandal za vakcinama i strogo kazniti odgovorne

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od novimenovane ministarke zdravlja u Vladi Republike Srbije Danice Grujičić da što pre iznese sve detalje vezane za skandal prilikom kojeg je u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu, 600 beba umesto BCG vakcine, primilo fiziološki rastvor.
Saopštenja | Četvrtak, 27. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV ne daje novom kabinetu Ane Brnabić sto dana, jer je ovo preslikana stara vlada

Liga socijaldemokrata Vojvodine, a sigurni smo i većina Vojvođana, neće dati novoizabranom kabinetu Ani Brnabić nikakvih sto dana roka u kojem njen tim treba da pokaže koliko je sposoban.
Saopštenja | Sreda, 26. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV na konferenciji u Južnom Tirolu: Nastavljamo borbu za Evropu regija

Sekretarka za međunarodnu saradnju Lige socijaldemokrata Vojvodine Dejana Đurđević prisustvovala je konferenciji i Generalnoj skupštini političke stranke „Süd-Tiroler Freiheit –Sloboda za Južni Tirol“, zajedno sa predstavnicima Škotske, Bavarske, Severnog Šlezviga i Transilvanije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook