Jerkov: Nema razloga da Srbije ne dobije status kandidata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 09. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Nema razloga da Srbije ne dobije status kandidata

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je da nema razloga da Srbija ne dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji jer ispunjava sve obaveze, prenosi današnji Dnevnik.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je navela i da Kosovo predstavlja potencijalno najveći problem i da je važno da Srbija sve poteze „vuče odgovorno i u dogovoru sa međunarodnom zajednicom" i da ne čini ništa što bi moglo ugroziti kandidaturu.

- Srbija ne bi smela da odustane od EU integracija, posebno zato što Kosovo neće biti uslov za kandidaturu - rekla je ona. A Večernje novosti pišu da Liga socijaldemokrata Vojvodine, pred naredne republičke izbore, namerava da ostane u koaliciji sa Demokratskom strankom, dok Aleksandra Jerkov za taj list kaže da Liga nema razloga da menja partnere.

- Ne vidim da neka druga koalicija može da pobedi naprednjake - kaže Aleksandra Jerkov. Ona je napomenula i da će LSV na pokrajinske izbore izaći samostalno.

(BILSV, 26.09.2011.)




Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook