Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović podržao osnivanje REKOM-a

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović danas je dao potpis podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina i drugih teških kršenja ljudskih prava počinjenih na teritoriji bivše SFRJ u periodu od 1991-2001.

- Izgradnja budućnosti je nemoguća ako ne znamo kakva nam je bila prošlost. Uvek ću podržati ovakve akcije koje imaju za cilj utvrđivanje istine, a posebno istine o žrtvama i kršenju ljudskih prava. Mnogi pokušavaju da skrenu pažnju sa ovih tema, ali je veoma važno da se o ovome razgovara - izjavio je Jovanović. Volonteri Koalicije za REKOM prikupljali su danas u centru Novog Sada potpise podrške za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina, a pored potpisa podrške predsednika gradskog parlamenta i drugi građani i građanke glavnog grada Vojvodine dali su svoj potpis. Potpisujući peticiju za osnivanje REKOM-a, Jovanović je kazao da mnogi izbegavaju istinu, iskrivljujući je i marginalizujući je.

- Otkrivajući činjenice o žrtvama, otkrićemo činjenice o počiniocima zločina - zaključio je Jovanović, pozivajući sugrađane i sugrađanke da podrže osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama ratnih zločina. Koalicija za REKOM okuplja više od 1500 organizacija civilnog društva, pojedinaca iz svih država nastalih raspadom bivše SFRJ, a među njima su i udruženja roditelja i porodica nestalih osoba, veterana, novinara, predstavnika manjinskih etničkih zajednica, organizacija za zaštitu ljudskih prava i drugi.

(BILSV, 20.05.2011.)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook