Katastrofalan položaj sela u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 06. 2017. | Komentara: 0

Katastrofalan položaj sela u Srbiji

Novi Sad, 18. jun 2017 - Nova platforma za razvoj sela, koju ovih dana promoviše ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić, predstavlja samo spisak lepih želja, a praksa demantuje ministra.

lsv

Ideja o razvoju zadrugarstva, kao pokretaču boljeg života u seoskim sredinama, nije praćena sistemskim rešenjima.

Srbijom dominira centralizacija, a pozicija sela u takvom sistemu je katastrofalna.

Sela u našoj državi su na izdisaju, odliv stanovništva je drastičan i polazna osnova za ostvarivanje ideja ministra Krkobabića je veoma slaba.

Govori se o razvoju sela i poboljšanju života poljoprivrednih proizvođača, a sa druge strane sistem protivgradne odbrane stoji na staklenim nogama i ne sprečava velike štete od olujinih nevremena.

Nažalost, u državi u kojoj je sistem centralizovan, teško da je moguće imati više razumevanja za ovu problematiku.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato poziva ministra Krkobabića da počne na pravi način da se bavi poslovima iz svog domena, te da ono "regionalno" ne ostane samo mrtvo slovo na papiru.  
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Ponedeljak, 07. 10. 2013. | Komentara: 0

Najveći problem u koaliciji su međuljudski odnosi

NOVI SAD – Daleko smo od raspisivanja vanrednih pokrajinskih izbora, pošto su u vladajućoj koaliciji najveći problem međuljudski odnosi i nekorektno ponašanje jednog ili više učesnika, a ne ideološki problemi, ocenio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Događaji | Ponedeljak, 07. 10. 2013. | Komentara: 0

Fakultet u roku završi tek svaki pet student

NOVI SAD – Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga rekla je da će poslanici LSV glasati za Predlog izmena zakona o visokom obrazovanju, jer, kako je rekla studenti nisu krivi što je naš bolonjski sistem stao na 48 bodova.
Omladina LSV | Subota, 05. 10. 2013. | Komentara: 0

Svoj deci omogućiti lečenje u inostranstvu o trošku države

ZRENJANIN – Članovi i članice zrenjaninske Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine su 03. oktobra, na Međunarodni dan dece, obišli pedijatrijsko odeljenje Opšte bolnice “Đorđe Jovanović“ i tom prilikom apelovali na nadležne za vođenje zdravstvene politike u Vojvodini i Srbiji da omoguće svoj deci, kojoj je to neophodno, lečenje u inostranstvu o trošku države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook