Koalicija SVM i Šešelja je šamar vojvođanskim Mađarima i uvreda svima u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0

Koalicija SVM i Šešelja je šamar vojvođanskim Mađarima i uvreda svima u Vojvodini

Novi Sad, 8. april 2024 - Osuđujemo potrebu rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara da u svemu slede i podržavaju politiku Aleksandra Vučića, zatvarajući oči na njegovu šovinističku prošlost i visoku poziciju koju je tokom devedestih imao u Srpskoj radikalnoj stranci.

LSV

Čvrstim vezivanjem za beogradske centraliste koji siromašeVojvodinu, a posebno političkim brakom koji je SVM proteklog vikenda zaključio sa osuđenim ratnim zločincem Šešeljem i njegovom SRS, prevazišli su nivo koristoljublja kojem smo svedočili poslednjih godina.

Da li koalicija SVM i Šešelja znači da pristaju i na radikalsku politiku ukidanja Autonomne Pokrajine Vojvodine?

Hoće li taj predlog zajednički potpisati Balint Pastor i Vojislav Šešelj?

Ova politika je veoma opasna za Vojvodinu, sve njene građane, a posebno za vojvođanske Mađare jer je isti taj Šešelj devedesetih godina šetao po vojvođanskim selima i proterivao manjine.

Ljudi u SVM bi morali da se prisete i sendviča koje su radikali „delili“ Mađarima, Slovacima, Hrvatima i mnogim drugim stanovnicima Vojvodine da ne bi odlazili gladni kada ih proteraju.

Šešelj je za ratne zločine osuđen baš zbog događaja u Sremu, gde su, sem Hrvata, mnoge žrtve progona bili i Mađari. Naročito u Hrtkovcima i Nikincima.

Zbog te politike progona i represija danas u Vojvodini živi samo 186.000 Mađara, a samo pre koju deceniju ih je bilo preko 415.000.

Koalicija SVM i Šešelja je sramota ali i opasnost, i sigurni smo da će je većina vojvođanskih Mađara osuditi.

Mi osuđujemo!


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Odbori LSV | Četvrtak, 30. 05. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin protiv nasilja: Oni uništavaju, mi popravljamo. Vratićemo pristojnost u Zrenjanin!

Kandidati za odbornike Skupštine grada koalicije "Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin" okrečili su kuću u naselju Mala Amerika, na kojoj su u dva navrata uništeni bilbordi.

Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook